Vita Fons II®
για
τα Φυτά και το ΕδαφοςΟι άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι βότανα και λαχανικά που έχουν καλλιεργηθεί οργανικά με την προσθήκη του Vita Fons II έχουν καταπληκτική γεύση και περιέχουν υψηλότερες ποσότητες ζωτικής, φυσικής ενέργειας,

Το Vita Fons II έχει σχεδιαστεί για τις εξής δύο λειτουργίες:

  1. Να αναζωογονεί και να αναπτύσσει την αεροβική χλωρίδα και πανίδα του εδάφους, ώστε το φυτό να έχει μια πλούσια και ποικίλη φυσική δίαιτα, και αυξάνοντας την συνεργασία ανάμεσα στους μύκητες και τις ρίζες, να βοηθάει στη μεταφορά ΖΩΗΣ από το έδαφος στο φυτό.  Και
  2. Να ενισχύσει τη μεταβίβαση του ηλιόφωτος στους υδατάνθρακες αυξάνοντας τη ζωτικότητα του φύλλου, που είναι ένας βασικός πρόδρομος της πρωτεΐνης.

Όλα τα αναπτυσσόμενα φυτά περιέχουν πρωτεΐνη.  Όσο περισσότερη πρωτεΐνη περιέχουν, τόσο περισσότερο ζωηρή είναι και η ανάπτυξή τους.  Η οργανική πρωτεΐνη (α) αποκτάται μέσω της συνεργασίας μυκήτων και ρίζας που συμβαίνει στις ρίζες, και (β) παρασκευάζεται στο πράσινο φύλλο.  Και οι δυο διαδικασίες επαυξάνονται αισθητά με το Vita Fons II.
 
Η ανόργανος πρωτεΐνη (το χημικό άζωτο) έχει ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα μέσα στην υποδομή του φυτού *
κάνοντάς το επιρρεπές στην αρρώστια και χαμηλής θρεπτικής αξίας.  Μπορείτε να πάρετε πρώτης τάξης φυτικές πρωτεΐνες χρησιμοποιώντας Vita Fons II Soil Conditioner (Ενισχυτικό Εδάφους) και Foliar Spray (Ψεκαστικό Φυλλωμάτων) σε συνδυασμό με την οργανική καλλιέργεια.  Δεν υπάρχουν άλλα περισσότερο ‘πράσινα’ (οικολογικά) προϊόντα.

*) Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εκρηκτικών για τη διάλυση κτιρίων κλπ.
 

*           *            *           *            *

Το Vita Fons II Soil Conditioner (Ενισχυτικό Εδάφους) και το Foliar Spray (Ψεκαστικό Φυλλωμάτων) είναι συμπληρωματικά.   Για να ενισχυθεί η συλλογή υλικών των ριζών για την παρασκευή στα φύλλα τροφής του φυτού, χρησιμοποίησε Vita Fons II Soil Conditioner (Ενισχυτικό Εδάφους).  Χρησιμοποίησε Vita Fons II Foliar Spray (Ψεκαστικό Φυλλωμάτων) που θα βοηθήσει το φυτό στην ανάπτυξη περισσότερο υγιών φύλλων και να χρησιμοποιεί σωστά το φως και τον αέρα.

Το αποτέλεσμα της χρήσης του Vita Fons II Soil Conditioner (Ενισχυτικό Εδάφους) και του Foliar Spray (Ψεκαστικό Φυλλωμάτων) αυξάνει με τη συνεχή χρήση ... ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ, ΦΥΤΟΚΟΜΙΑ Ή ΓΕΩΡΓΙΑ, δηλαδή την κηπουρική, τη φυτοκομία ή τη γεωργία που στοχεύει στην απόκτηση ανοιχτού εδάφους, καλά εφοδιασμένου με χούμο που περιέχει άφθονο πληθυσμό εδάφους και μπορεί να αναπτυχθεί με υγιή τρόπο, με αντιστάσεις στην αρρώστια, με φυτά που αποδίδουν πλούσια σοδειά και τα οποία είναι άριστοι μετατροπείς των αερομεταφερομένων ανόργανων υλών και φωτός σε υδατάνθρακες.
Ενισχυτικό Εδάφους


Το Vita Fons II Soil Conditioner (Ενισχυτικό Εδάφους) βοηθάει το έδαφος να γίνει τέτοιο, ώστε η ανάπτυξη να προχωρεί με ραγδαίο ρυθμό, μαλακά και αποτελεσματικά, αυξάνοντας τη ζωτικότητα και τη δραστηριότητα και τη ποσότητα των ευεργετικών αερόβιων οργανισμών του εδάφους που είναι αναγκαία για την φυσική ανάπτυξη των φυτών.

Επειδή η δράση του αυξάνει την ζωτικότητα της αεροβικής χλωρίδας και πανίδας του εδάφους, το Vita Fons II Soil Conditioner δεν θα εξαντλήσει το έδαφος όπως κάνουν τα χημικά.

Η χρήση του Vita Fons II Soil Conditioner στη θέση των χημικών έχει σαν αποτέλεσμα ότι η συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση στα χημικά ελαττώνεται.  Η χρήση του όχι μόνο σταματά την εξάρτηση στα χημικά, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την οργανική καλλιέργεια αντιστρέφει την εξάντληση της γονιμότητας του εδάφους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το VITA FONS II Soil Conditioner έχει αποδειχθεί πολύτιμο στη
μετάβαση από τη συνηθισμένη καλλιέργεια ή γεωργία στην οργανική.

Πώς και πότε χρησιμοποιείται


Vita Fons II Soil Conditioner
μπορεί να χρησιμοποιηθεί με (1) ποτιστήρι, (2) ψεκαστήρας χειρός, (3) αυτόματο ψεκαστήρα τύπου ‘Hoselock’, ή (4) με ψεκαστήρα τρακτέρ.  (Όπως το φως, το Vita Fons II δεν θα κινηθεί μέσα σε ένα πολύ μακρύ λάστιχο ποτίσματος).

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του έτους.

Χρησιμοποίησέ το πριν ανακατευτεί το χώμα του εδάφους, δηλ.  πριν το όργωμα, τη σπορά, το σκάλισμα, ή το τσάπισμα.

Μπορείτε επίσης να το προσθέτετε στο λίπασμα και στην κοπριά.


Αναλογίες αραίωσης
 
Παρτέρια λουλουδιών και περιβόλια λαχανικών.  Χρησιμοποιείστε έναν ελαφρύ ψεκασμό ποσότητας 5 ml (1 κουταλάκι τσαγιού) σε 10 λίτρα (ή, 5-6 σταγόνες στα 500 ml) νερού ή υγρού λιπάσματος όποτε ανακατεύεται το χώμα.

Θάμνοι, οπωροφόρα δέντρα, φυτείες.  Μουσκέψτε ελαφρά την επιφάνεια του εδάφους κάτω από τα κλαδιά με ένα διάλυμα 5 ml (1 κουταλάκι τσαγιού) σε 10 λίτρα (ή, 5-6 σταγόνες στα 500 ml) νερού ή υγρού λιπάσματος το φθινόπωρο και ξανά την άνοιξη όταν έχουν περάσει η παγωνιές.

Φυτά σε γλάστρες, σπόροι και μοσχεύματα σε δίσκους κλπ.  Διαλύστε Vita Fons II Soil Conditioner σε αναλογία 5-6 σταγόνες σε 500 ml νερού ή υγρού λιπάσματος όταν ποτίζετε ή δίνετε υγρή τροφή.

Φυτά για έκθεση.  Ποτίστε και δώστε τροφή ως συνήθως, προσθέτοντας κανονικά Vita Fons II Soil Conditioner σε αναλογία 5-6 σταγόνες σε 500 ml νερού ή υγρού λιπάσματος.

Αγροί και εμπορικοί κήποι.  Χρησιμοποιείστε Vita Fons II Soil Conditioner σε αναλογία 5-6 σταγόνες σε 500 ml για κάθε 10 στρέμματα.

Εδαφος φτωχό σε χούμο (μαυρόχωμα) πρέπει να επιστρωθεί με άφθονες ποσότητες υλικού που παράγει χούμο, πάνω στο οποίο να ψεκαστεί ελαφρά – Vita Fons II Soil Conditioner πριν από το σκάψιμο, το δισκοσβάρνισμα ή το όργωμα.  (Ο πληθυσμός του εδάφους απαιτεί τροφή σε μορφή χούμου εύφορου μαυροχώματος– και Vita Fons II για να αυξήσει τη ζωτικότητά του.)

Το VITA FONS II Foliar Spray και το Soil Conditioner συμπληρώνουν το ένα το άλλο.
 Ψεκαστικό Φυλλωμάτων


βοηθάει το φυτό να χρησιμοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται όλες τις βιταμίνες και τα μεταλλικά ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στο έδαφος και στην ατμόσφαιρα, και να φέρει σε πέρας την μεταστοιχείωση όπως και όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Η τονωτική επίδραση του Vita Fons II Foliar Spray (Ψεκαστικό Φυλλωμάτων) αυξάνει την ικανότητα του φυτού να δημιουργήσει πρωτεΐνη (που περιέχει το ουσιώδες ζητούμενο: τη Ζωή).

Με την ενίσχυση της ζωτικότητας του φυτού, το Vita Fons II Foliar Spray ελαττώνει την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για ψεκασμό με επικίνδυνα εντομοκτόνα και μηκυτοκτόνα.

 

Πώς και πότε χρησιμοποιείται
 
Το Vita Fons II Foliar Spray μπορεί να χρησιμοποιηθεί με (1) ποτιστήρι, (2) ψεκαστήρα χειρός, (3) αυτόματο ψεκαστήρα τύπου ‘Hoselock’, ή (4) με ψεκαστήρα τρακτέρ.  (Όπως το φως, το Vita Fons II δεν θα κινηθεί μέσα σε ένα πολύ μακρύ λάστιχο ποτίσματος.)

Χρήσεις του Vita Fons II Foliar Spray μπορεί να γίνουν με ασφάλεια σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξης του φυτού.  (Καλό είναι να μην χρησιμοποιείται όταν το φως του ήλιου είναι έντονο και όταν βρέχει.)

Η πρώτη χρήση θα πρέπει να γίνεται όταν οι σπόροι, τα μοσχεύματα, ή φυτά έχουν ήδη αρχίσουν αν αναπτύσσονται.

Μια δεύτερη χρήση θα πρέπει να γίνει όταν εμφανίζονται τα βλαστάρια από τους σπόρους, ή όταν η ανάπτυξη έχει προχωρήσει.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε περισσότερο συχνά (ένα δυνατότερο διάλυμα δεν θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα).
 


Αναλογίες αραίωσης
 
Λουλούδια, λαχανικά, φυτά σε γλάστρες και σε παρτέρια.  Ψεκάστε ελαφρά με διάλυμα ποσότητας 5 ml (1 κουταλάκι τσαγιού) σε 10 λίτρα (ή, 5-6 σταγόνες στα 500 ml) νερού.

Αειθαλή, θάμνοι, και δέντρα.  Όταν έχουν περάσει η παγωνιές και τα φυτά είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το μάξιμουμ της ανάπτυξής τους, ένα διάλυμα 5 ml (1 κουταλάκι τσαγιού) σε 10 λίτρα (ή 5-6 σταγόνες στα 500 ml) θα πρέπει να ψεκαστεί γενναιόδωρα πάνω σε όλα τα αναπτυσσόμενα φυτά.  Δεύτερος ψεκασμός θα πρέπει να γίνει όταν η ανάπτυξη έχει προχωρήσει.

Φυτά για έκθεση.  Ψεκάζετε κάθε εβδομάδα με ένα διάλυμα 5 ml (1 κουταλάκι τσαγιού) σε δέκα λίτρα (ή, 5-6 σταγόνες σε 500 ml) νερού. Ή το προσθέτετε κανονικά σε οτιδήποτε ψεκάσετε.  (See also: Dusting Powder).

Σοδειές αγρών και εμπορικών κήπων Ψεκάστε όλες τις σοδειές με Vita Fons II Foliar Spray σε αναλογία 500 ml για κάθε 10 στρέμματα.

Aρρωστα φυτά Ο τρόπος για να ελεγχθούν οι ιοί, τα μικρόβια και τα παράσιτα είναι να αυξηθεί η υγεία του φυτού με το Vita Fons II Foliar Spray.  (Τα παράσιτα αναπτύσσονται πάνω σε αδύναμα φυτά.)  Για να αντεπεξέλθουμε στη ζημιά που έχει γίνει ή γίνεται από βαριές επιθέσεις ερυσίβης ή από παράσιτα, ψεκάστε από άκρη σε άκρη — και δυο φορές την ημέρα αν χρειαστεί.  (Μπορεί με ασφάλεια να χρησιμοποιηθεί μαζί με βιολογικούς ελέγχους.)

Το VITA FONS II Soil Conditioner και το Foliar Spray συμπληρώνουν το ένα το άλλο.
 Dusting Powder


Τo Vita Fons II Dusting Powder θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στη θέση του Foliar Spray όταν υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να υγρανθεί το φύλλωμα.  (Όπως π.χ. χρυσάνθεμα σε θερμοκήπιο, ή μοσχεύματα σε πλαίσιο σκεπάσντε ελαφρά επίπαση σε όλα τα φύλλα με Vita Fons II Dusting Powder ή χρησιμοποιείστε το σε αναλογία 400 γραμμαρίων σε κάθε δέκα στρέμματα.  (Το Dusting Powder είναι λεπτή σκόνη, γι’ αυτό χρησιμοποιείστε το όταν δεν φυσάει).
Seed Dressing

 
Για να υποστηριχτεί το φύτρωμα των σπόρων προσθέστε μισό κοφτό κουταλάκι Seed Dressing σε ένα πακέτο σπόρου, ανακινήστε το πακέτο καλά και αφήστε το για 20 λεπτά πριν τη σπορά.

Για μεγαλύτερες ποσότητες σπόρου χρησιμοποιείστε αρκετό Vita Fons II Seed Dressing ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες ελαφρά.  Αναμείξτε πολύ καλά.  Αφήστε 20 λεπτά πριν την σπορά για τη μεταφορά της ενέργειας από το Dressing στους σπόρους.
Rooting Powder


Για να υποστηριχτεί η ραγδαία ανάπτυξη ριζών και να ενισχυθεί η ζωτικότητα, βυθίστε πριν το φύτεμα τις άκρες των μοσχευμάτων σε Vita Fons II Rooting Powder.

 

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ.  Είναι προτιμότερο να μην μεταφέρονται από τις δικές τους συσκευασίες σε άλλα μπουκάλια ή βάζα.  Τα προϊόντα Vita Fons II θα πρέπει να αποθηκεύονται στο κουτί ή τον κύλινδρό τους με τα οποία αποστέλλονται, σε ένα σκοτεινό και δροσερό χώρο μακριά από τοξικές αναθυμιάσεις και υλικά, ηλεκτρικά μοτέρ και κάθε είδους συσκευές ακτινοβολίας.
Αν αποθηκευτούν σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, τα προϊόντα Vita Fons II θα πρέπει να παραμείνουν ενεργά για έναν τουλάχιστο χρόνο.


Χρησιμοποιείστε προϊόντα Vita Fons II Foliar Spray ή Dusting Powder για το τονωτικό τους αποτέλεσμα στο φυτό.  Για την γρήγορη ανάπτυξη της ποσότητας των αερόβιων μικροοργανισμών στο χώμα (που είναι και η μοναδική πηγή της αληθινής γονιμότητας) χρησιμοποιείτε Vita Fons II Soil Conditioner.  Για να δώσετε στα φυτά ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή, χρησιμοποιείτε Vita Fons II Seed Dressing ή Rooting Powder.

© Vita Fons II Limited, 1993


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Vita Fons II Foliar Spray, Soil Conditioner, Dusting Powder, Seed Dressing η/και Rooting Powder, καθώς και για το όνομα του τοπικού σας διανομέα, μπορείτε να στείλετε ένα

e–mail δίνοντας ονοματεπώνυμο και πλήρη διεύθυνση

ή να γράψετε στην εξής διεύθυνση:

Vita Fons II Limited,
Combe Castle, Elworthy,
Taunton, Somerset,
England TA4 3PX.

Ευρετήριο
Εισαγωγή
Προϊόντα
Αποθήκευση
Ειδήσεις
Οδηγίες Χρήσης
Ζώα
Φυτά & Εδαφος
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα